perjantai 9. elokuuta 2013

Viimeisiä viedään

  Toukokuun loppu kului harvinaisen lämpimien kevätsäiden merkeissä. Tauko lähiopiskeluissa jatkui kesäkuun alkuun asti. Päivät kuluivat lähinnä pyöräilyn, kalastuksen, melonnan, kasvien keräilyn Tunnisteet (valokuvaamalla) merkeissä. Pyörälenkeillä tuli toki välillä pysähdyttyä terasseillekin.  Myös valmennushommat ottivat oman aikansa.

  Kesäkuussa opiskelut jatkuivat Turkka Aaltosen vetämällä "Luu, sarvi ja taula"-kurssilla. Kyseessä oli erilaisten tarve-esineiden askartelua luusta ja sarvesta. Taula on taulakäävästä valmistettava materiaali, jota käytettiin muinoin tulen teossa apuna. Karkulla ja piikivellä isketty kipinä otetiin talteen taulaan ja siitä sitten tehtiin tulet tuohen ja kuivatun katajan kaarnan avulla. Ihan mukavaa hommaa, mutta käsityöt eivät oikein ole meikäläisen juttu.
    Melontarekti Puulavedelle jäi minulta tällä kertaa väliin, koska samalle viikonlopulle osui nuorisovalmentajatutkinnon viimeinen jakso Varalan urheiluopistolla. Tällä kertaa priorisoin tuin valmentajatutkinnon loppuunsuorittamisen tärkeämmäksi.

   Kesäkuun alkupuolella teimme myös opintoretken pyöräillen Ahvenanmaalle. Retki alkoi Kustavin Vuosnaisista, jossa purimme SA-INT malliset pyörämme peräkärrystä ja jatkoimme matkaa saaristolautalla kohti Brändön saarta. Ensimmäisellä 23 kilometrin mittaisella etapilla vuoden verran varastoituna olleet yli 50-vuotiaat pyörät aiheuttivat hieman ongelmia, mutta seuraavina päivinä matka sujui jo mukavasti ilman teknisiä ongelmia. Itsekin jouduin sotkemaan parikymmentä kilometriä huoltoautosta otetulla Jopolla.



  Viiden päivän pyöräretkellä poljimme n. 200 kilometriä ja yövyimme teltoissa Kumlimgen, Sandön, Eckerön, Maarianhaminan ja Kökarin leirintäaluiella. Säät suosivat ja kyseessä oli täydellinen huviretki. Matkan varrelle osui mm. Putte's Camping,  Bomarsundin linnoituksen rauniot, Kastelholman linna, Strömsö-kokki Mikaelin ravintola Smakby, Elvis-hotelli ja Swing-tanssit Maarianhaminan uimarannalla olevassa paviljongissa. Retki oli niin hauska, että palasin samoille paikoille pyöräilemään vaimoni ja poikani kanssa jo Juhannuksen jälkeisellä viikolla.














Heinäkuu käynnistyi Turkka Aaltosen vetämällä "Luonnonmuonat"-kurssilla. tarkoituksen oli valmistautua viiden päivän selviytymisretkeen maastossa vähäisin varustein kesäolosuhteissa.

  Kurssin ohjelmaan kuului mm. puuron valmistusta jäkälästä, pettukeivän valmistusta, muurahaisen munien valmistamista ruoaksi, kalastusta perinteisin menetelmin, erilaisten kasvien ja yrttien käyttämistä ravinnoksi ym. ym.





  Olin päätänyt jättää ko. selviytymisretken tällä kertaa väliin, koska alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kilpailut pidettin Tampereella samaan aikaan. Selviytymisretkelle pääsen halutessani mukaan ensi kesänäkin.


 Heinäkuun loppu kului melontaohjaajatutkinnon, kasvien opiskelun ja metsästäjakorttikoulutuksen merkeissä. Pääsimme myös kokeilemaan savikiekkojen ampimista haulikolla ja hirvikiväärillä tauluihin osumista. Edellisestä ruutiasella ampumisesta olikin kulunut jo yli 30 vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti