perjantai 9. elokuuta 2013

Yhteenveto

  Oli hyvä, että päätin jääda opintovapaalle.  Hienoa, että suomalainen yhteiskunta antaa tällaisen mahdollisuuden. Itselläni oli takana melkein 30 vuoden yhtäjaksoinen työura. Vuosien varrella näkökulma oli kaventunut ja välillä työelämä on tuntunut  lähes vankilalta ja oma elämäntapa ainoalta mahdolliselta vaihtoehdolta. Ymmärsin, että elämän voi viettää muullakin tavalla. Jäädessäni vapaalle huolestutti voinko vielä palata entiseen. Ajattelin, että vuoden aikana asiat muuttuvat niin paljon ettei paluu enää onnistu. Paluu oli kuitenkin yllättävän helppo.  On lohdullista ymmärtää, että elämässä on aina vaihtoehtoja. Rohkaisen muitakin käyttämään tämän mahdollisuuden.

    Parasta kuluneessa vuodessa olivat kuitenkin ihmiset. Sain tutustua aivan ainutlaatuiseen ja unohtumattomaan porukkaan, kiitokset kaikille. Meitä yhdisti ainakin kiinnostus luontoon ja ulkoilmaelämään.  Onnea ja menestystä kaikille, toivottavasti tavataan vielä.

   Opinnot jäivät vielä kesken. Toivottavasti tulee vielä tilaisuus tehdä kesken jääneet asiat valmiiksi. No, itsestänihän se vaan on kiinni. Ja toinen vuosi opintovapaata jäi vielä käyttämättä.

  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti